Eva Decroix, MBA

  • ODS
  • Vysočina
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.06.2024 12:12:00

Zákonem o podpoře bydlení podporujeme ústavní ochranu vlastnictví

Zákonem o podpoře bydlení podporujeme ústavní ochranu vlastnictví

Poslanci zahájili v úterý 25. června další sněmovní týden, během kterého se scházejí na 108. řádné schůzi Poslanecké sněmovny.

 Zástupci koalice SPOLU na tiskové konferenci představili své priority pro toto plénum: návrh na odvolání Xavera Veselého z Rady ČT, zákon na podporu bydlení a atomový zákon.


„Na úvod jednání si dovolím dát jeden návrh na úpravu programu. Jde o zařazení nového bodu. V minulosti jsem navrhl na jednání výboru pro mediální záležitosti návrh na odvolání Lubomíra Veselého z člena Rady ČT. Toto odvolání výbor pro mediální záležitosti Sněmovny doporučil. A proto si právě dovolím zařazení tohoto bodu. Program je v tomto týdnu ale poměrně nabitý, takže nebudu navrhovat jeho pevné zařazení. Nicméně bychom byli rádi, abychom tuto záležitost, která při jednání na plénu zabere trochu víc času, projednali do začátku parlamentních prázdnin,“ uvedl předseda poslaneckého klubu TOP 09 Jan Jakob.

„Zákonem o podpoře bydlení zcela zásadně podporujeme ústavní ochranu vlastnictví. Současně máme za to, že pokud bude tato nájemní úprava bydlení fungovat efektivně, majitelé nemovitostí budou mít méně obav dávat své byty do nájmu, tudíž bude k dispozici mnohem více nemovitostí,“ sdělila první místopředsedkyně poslaneckého klubu ODS Eva Decroix.

„Rád bych vás seznámil s novelou atomového zákona. Cílem této novely je modernizovat atomové právo v České republice, umožnit nasazení nových technologií a zjednodušit povolovací procesy pro nové jaderné zdroje. Považuji to za důležité i proto, že se aktuálně řeší výstavba nových jaderných bloků v Dukovanech a Temelíně. Novela dále například upravuje mechanismus zavedení pravidelných poplatků na jaderný účet. Věřím, že je to krok k větší bezpečnosti v oblasti energetiky,“ řekl poslanec Róbert Teleky (KDU-ČSL).

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama