Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.07.2024 7:49:49

Občané nemohou doplácet na neschopnost nekompetentní Fialovy vlády!

Občané nemohou doplácet na neschopnost nekompetentní Fialovy vlády!

České domácnosti se musí i v tomto roce stále vypořádávat s drahými energiemi, kdy současná Fialova vláda jim odmítá tuto situaci pomoci řešit.

Tím se stále více lidí stává závislých na sociálních dávkách, a to i když se jedná o slušné a pracující občany.

Hnutí SPD má v otázkách zdražování energií zcela jasno. Pětikoaliční vláda v čele s premiérem Petrem Fialou ještě před vypuknutím válečného konfliktu na Ukrajině počátkem roku 2022 nepřijala žádná razantní opatření, aby zabránila narůstající inflační spirále. Vše mělo původ v masivním zdražování energií pro české občany a firmy, a to i přesto, že jsme byli jako Česká republika ve výrobě elektrické energie zcela soběstační. Od začátku jsme vládě předložili návrh obsahující deset bodů, jak bojovat proti energetické krizi a zdražování. Vláda tento návrh zcela ignorovala a stále se dovolávala řešení na úrovni EU. To ale dle očekávání nepřišlo, neboť každý unijní stát má jiný energetický mix a jinou cenovou hladinu, a proto si přijal svá opatření.

Řešením, které od samého počátku představuje hnutí SPD, je obnova suverenity ČR v otázkách energetické cenotvorby, soběstačnosti a bezpečnosti, což zahrnuje co nejrychlejší vystoupení ze spekulativního a likvidačního systému emisních povolenek EU (Evropský systém pro obchodování s emisemi) a odstoupení od Green Dealu EU, který energie ještě více zdražuje.

Podle zveřejněných údajů z průzkumu ministerstva práce a sociálních věcí společně s dalšími institucemi mělo v loňském roce problém s placením energií okolo 1,3 milionů lidí a jejich počet stále narůstá i v letošním roce. Takzvaná energetická chudoba se podle studií týká zejména samoživitelek, nízkopříjmových rodin a osaměle žijících seniorek. Letos se tento počet ještě navýší, neboť se výrazně zdražila takzvaná regulovaná složka ceny. Tu určuje stát prostřednictvím Energetického regulačního úřadu (ERÚ). Kvůli jejímu růstu si tak domácnosti za tuto část ceny elektřiny musejí připlatit o 65,7 procenta více a ročně tak v souhrnu zaplatí navíc tisíce korun. Navíc bude od září platit plánovaný zákaz provozu neekologických kotlů 1. a 2. emisní třídy, a ten, kdo je bude nadále používat, může očekávat uložení vysoké pokuty.

A jaké řešení má pro naše občany Fialova vláda? Tak například ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS) doporučuje rodinám majícím existenční problémy z důvodu vysokých cen za energie, aby využili státní sociální podporu, například příspěvek na bydlení. Takovéto doporučení v hnutí SPD odmítáme. Občané nemohou doplácet na neschopnost této nekompetentní vlády. Pro nás je prioritní zajistit všem slušným a pracujícím občanům, rodinám s dětmi, dětem, seniorům a všem zdravotně postiženým občanům důstojné podmínky pro kvalitní život v naší krásné, suverénní, prosperující a bezpečné České republice.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama