MUDr. Bc. Marek Hilšer, Ph.D.

  • BPP
  • Praha 2
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.07.2024 12:13:00

Novinky a jejich lež. Celou záležitost budu řešit právní cestou

Novinky a jejich lež. Celou záležitost budu řešit právní cestou

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k článku serveru Novinky s titulkem ,Hilšer získal fíglem ze Senátu o 5 milionů korun víc. Čerpat chce dál'.

 Vážím si novinářské práce a opravdu nerad se proti ní ohrazuji. Chápu i všelijaké zkratky a zjednodušení. Ale všechno má své meze.

Novinářka Karolína Brodníčková z redakce Novinky.cz napsala článek, který obsahuje nepravdivé a zavádějící informace. Jinými slovy, paní Brodníčková bohužel lže. Lhaní může být způsob, jak bez námahy vyrobit “šťavnatý” článek.

V době, kdy se Česko potýká s dezinformacemi, by redakce jednoho z nejčtenějších zpravodajských webů měla dodržovat aspoň základní úroveň profesionality a novinářské etiky. Dezinformace jsou společensky nebezpečné. A je třeba se proti nim důrazně bránit. 

Na upozornění na závažné nesrovnalosti v článku redakce nereagovala. Novinářka arogantně odmítla lživý článek stáhnout. Přitom nenápadně, bez upozornění pro čtenáře, jednu lež v článku poopravila. Na mou žádost o zveřejnění odpovědi, na kterou mám podle zákona právo, nereagovala.

Ze stylu článku, některých výrazů a množství lží je patrné, že cílem nebylo informovat, ale vyvolat pocit, že se dopouštím něčeho nekalého a nemorálního. Protože pravý opak je pravdou, budu řešit celou záležitost právní cestou.

Dopodrobna opravuji nepravdivá tvrzení v článku na blogu ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama