Bc. Vítek Prokop

  • Levice
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,88. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.07.2024 8:13:00

Členství ve frakci není o nějakých korytech, ale o tom mít spojence

Členství ve frakci není o nějakých korytech, ale o tom mít spojence

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k rozhodnutí europoslanců Stačilo! působit v europarlamentu jako nezařazení.

 Tak velká přítelkyně českých průmyslníků Kateřina Konečná a ex-pirát Dostál budou v europarlamentu nezařazení. Poté, co bylo oznámeno, že Hnutí pěti hvězd bude ve frakci The Left a tím pádem skončila naděje na vytvoření nové "konzervativně-levicové" frakce, jsem očekával, že to takto dopadne. Na svém fb to Konečná prezentuje jako velké vítězství - prý upřednostňuje program před koryty, až teda nato, že jako nezařazená v europarlamentu vůbec nic ze svého programu neprosadí. Členství ve frakci není o nějakých korytech, ale o tom mít spojence. V jejím prohlášení taky opět nechybí dezinterpretace postoje The Left k zelené transformaci a k ukončení války na Ukrajině. Jediným praktickým výsledkem tohoto kroku je, že v The Left nebude žádný europoslanec za střední a východní Evropu. Postupné vzdalování KSČM Straně evropské levice (SEL) znamená více práce pro nás v Strana Levice. Jako řádní členové SEL musíme co nejlépe reprezentovat jedinečné problémy a výzvy, kterým čelí lidé práce v České republice a v celé střední Evropě. Protože sedím za naši stranu přímo ve Výkonném výboru SEL chci zde veřejně slíbit, že v tomto směru budu vyvíjet maximální úsilí.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama