JUDr. Markéta Vaňková

  • ODS
  • Brno
  • primátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.07.2024 10:06:00

O městské dotace bude možné žádat elektronicky

O městské dotace bude možné žádat elektronicky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k bodům projednaným na radě města.

 Prázdninová rada a její důležité body:

Modernizace ozvučení, osvětlení, ale také třeba renovace vstupů. I to je součástí zásadní rekonstrukce fotbalového stadionu na Srbské, aby se zde mohly nadále konat nevyšší soutěže.

Odsouhlasené zadávací řízení na technologické vybavení areálu zahrnuje nutné úpravy v hodnotě zhruba 20 milionů, které by měly být dokončeny v létě příštího roku.

O městské dotace bude možné žádat elektronicky. Vznik této jednotné služby, která provede žadatele celým procesem, vše usnadní a zjednoduší. Součástí bude i automatická kontrola, která by měla zabránit případným nesrovnalostem. Za nový systém včetně následného čtyřletého servisu město zaplatí bezmála dva miliony, vše by mělo začít fungovat počátkem příštího roku.

Už koncem letošního roku by se měli stěhovat první nájemníci do zrekonstruovaného domu na Hálkově. Práce trvaly čtrnáct měsíců, během nichž například bylo u každého bytu doplněno sociální zařízení, přibyla nástavba 4. podlaží a byl zřízen výtah. Nyní dům nabízí 12 převážně dvoupokojových bytů, kde najdou domov hlavně mladé páry, ale díky rozměrům kolem 60 m2 také rodiny s jedním či dvěma malými dětmi. Jeden z těchto startovacích bytů nabídneme i tzv. singles, tedy mladým lidem, kteří žijí bez partnera, a proto pro některé bývá obtíženější najít dostupné bydlení.

Montessori škola Perlička bude sídlit nově na dvou místech, ke stávající adrese na Hlaváčově přidá ještě další učebny na Vojtově. Což umožní už od nastávajícího školního roku zvýšit kapacitu její základní školy ze stovky na sto dvacet žáků a žaček.

Festival Meeting Brno se od svého prvního ročníku před osmi lety nebojí odkrývat závažné problémy a má v kalendáři brněnských letních akcí své nezaměnitelné místo. Proto jeho další konání město podpoří devítimilionovou dotací rozvrženou do období 2025-2027. Tři miliony každý rok bude moci spolek MEETING BRNO, z. s., uplatnit na velké množství výdajů, které budou konkretizovány ve smlouvě.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama