Jaroslav Komínek

  • KSČM
  • Ústecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.07.2024 14:13:00

Stát jaksi zapomněl, že kolem dálnic by bylo fajn postavit odstavná parkoviště

Stát jaksi zapomněl, že kolem dálnic by bylo fajn postavit odstavná parkoviště

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dálnici u Chomutova.

 Dálnice D7 je konečně skoro hotová od Chomutova až po hranice Středočeského kraje. Stát ale jaksi zapomněl, že kolem dálnic by bylo fajn postavit odstavná parkoviště pro kamiony. Jejich řidiči své stroje dnes odstavují, kde můžou, a nejedné obci a nejednomu řidiči dělají problémy. Známe to všichni od Loun až po Horu Sv. Šebestiána. A tak jsme už v roce 2019 začali jednat.

V průmyslové zóně Triangle jsme vybrali prostor, kde by bylo možné vybudovat odstavná stání pro cca 200 kamionů. Na pozemku Ústeckého kraje, v souladu s územním plánem. Vše projednala investiční komise, v Radě kraje jsme se shodli na tom, jak to zaplatit, a problém se zdál být vyřešen.

Jenže do tohoto vstoupila politika. Po volbách se vyměnilo politické vedení kraje a noví radní z ANO, ODS, TOP09 a dalších stran celý plán poslali k ledu. Kvůli nim dodnes kamiony stojí všude, kde se aspoň trochu dá zastavit.

Kraj promarnil čtyři roky, kdy odstavná plocha už dávno mohla být hotová. Pokud nám opět dáte důvěru, udělám jako krajský radní i jako senátor za Chomutov všechno proto, aby se nejen plán odstavit kamiony z D7 v průmyslové zóně dotáhl do konce, ale abychom podobné řešení dokázali najít i na ústecké D8. Pro lepší život v našich obcích, pro naše občany, bezpečnější silnice a pro ochranu přírody.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama