JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.07.2024 15:14:00

Dohoda s Ukrajinou je svojí formou esencí české vyčůranosti a chytráctví

Dohoda s Ukrajinou je svojí formou esencí české vyčůranosti a chytráctví

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Bezpečnostní dohodě s Ukrajinou

 Myslím, že nic tak dobře nevypovídá o současné partě ze Strakovky, jako to, jak upekli “Bezpečnostní dohodu s Ukrajinou”. A teď bez ohledu na to, že jsem jako občan a politik pro humanitární, nikoliv vojenskou pomoc, chci diplomatická jednání, příměří a pokud možno spravedlivý mír.

Podepsaná dohoda je svojí formou s odpuštěním esencí české vyčůranosti a chytráctví. Proč? Je totiž PRÁVNĚ NEZÁVAZNÁ. Jak je potom možné např. reálně zajistit “transparentní využití prostředků pro obnovu a rozvoj”, tedy peněz z našich daní vládou určených na Ukrajinu?

Ti zásadoví bojovníci proti Putinovi nepřipravili a neuzavřeli klasickou mezinárodní smlouvu s vymahatelnými závazky, kterou by ratifikoval Parlament. Pokud si vláda stojí za svým, tak proč tento postup à la Chytrá Horákyně - obutá, neobutá, oblečená, neoblečená? Ví ukrajinská strana o tomto “drobném detailu”?

Mohla by klasická plnohodnotná smlouva při projednání v Parlamentu narazit? Nebo vláda zcela záměrně obchází Parlament? Snad se najde někdo odvážný ze současné parlamentní opozice a toto téma zvedne na plénu Sněmovny i Senátu.

dohoda

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama