Ing. Marian Jurečka

  • KDU-ČSL
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.07.2024 23:08:00

Chceme připravit celoživotní individuální vzdělávání

Chceme připravit celoživotní individuální vzdělávání

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k rostoucím požadavkům na zaměstnance

 Technologický vývoj jde stále kupředu a my musíme držet krok. Proto chceme během letošního a příštího roku vybudovat základ sítě center, která budou odborně schopna připravovat lidi v oblasti digitálního vzdělávání a kompetencí pro tzv. průmysl 4.0. K tomu připravujeme platformu se zástupci zaměstnavatelů, která nám bude říkat, co v oblasti vzdělávání a celoživotního vzdělávání vyžaduje trh práce.

Potřebujeme také změnit fungování středních škol. Budeme úzce spolupracovat s ministerstvem školství a kraji, aby od nás měly relevantní informace, jak upravit rámcové vzdělávací programy a jaké konkrétní dovednosti jsou potřeba pro konkrétní pozice na pracovním trhu.

V budoucnu totiž už nebude platit, že vzdělání ze školy stačí na celý život. S nástupem průmyslu 4.0 a umělé inteligence se vše zrychluje a požadavky na zaměstnance se budou v čase měnit rychleji než kdy dříve. Na to se musíme připravit a poskytovat všem dostatečnou podporu a možnosti, aby to zvládli.

Ve spolupráci s ministerstvem školství a zástupci zaměstnavatelů proto chceme připravit celoživotní individuální vzdělávání. Bude ho možné využívat průběžně a nikdy nebude pozdě začít a rozšířit si kompetence i znalosti, které každému umožní zlepšit si své postavení a šance na trhu práce.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama