JUDr. Ing. Zdeněk Hraba, Ph.D.

  • Benešov
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.07.2024 21:03:00

Bránit se zločincům a různým magorům považuji za normální

Bránit se zločincům a různým magorům považuji za normální

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k právu na obranu

 Zatímco někteří o bezpečnosti a lidských právech jen melou pusou prázdnou slámu, já s kolegy na ní reálně pracuji. Přesně před třemi lety jsme v Senátu definitivně odsouhlasili náš společný návrh, kterým byla mezi ústavní práva zařazena obrana života s čímkoliv, co může být použito jako zbraň.

Díky tomuto našemu návrhu, který bylo celkem těžké prosadit, se tak v České republice nemůže stát to, co třeba v Německu, Francii nebo Anglii - zákaz prakticky čehokoliv k vlastní obraně (ať už jde o pepřový sprej či nůž). Bránit se zločincům a různým magorům považuji za normální. A vždy budu stát na straně těch, kteří se brání, a na straně všech občanů, kteří chtějí mít možnost se bránit.

Děkuji také lidskoprávní organizaci LIGA LIBE za spolupráci a děkuji všem, kteří náš návrh podpořili. Nebylo to jednoduché, protože ti, kteří nechtějí, aby občané měli možnost se bránit útočníkům, je dost.

Tím ale moje práce nekončí. Na řadě je můj návrh „MŮJ DŮM, MŮJ HRAD“, který jsem již předložil a který dá lidem výslovnou možnost se beztrestně bránit například proti zlodějům, kteří jdou loupit do domu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama