Česká pirátská strana

Internet je naše moře!
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.08.2024 9:15:00

Zprávu o zahájení procesu vyhlášení CHKO Krušné hory vítáme

Zprávu o zahájení procesu vyhlášení CHKO Krušné hory vítáme

Po dlouhých čtyřech letech vyjednávání a přesvědčování se podařilo prosadit jeden z klíčových programových bodů pirátského programu do krajských voleb – založení CHKO Krušné hory.

 O té tento týden prohlásilo Ministerstvo životního prostředí, že by do dvou let mohla vzniknout.

V roce 2021 iniciovali právě Piráti vznik pracovní skupiny pro CHKO Krušné hory. Za Pirátskou stranu byla členkou této pracovní skupiny i kandidátka na hejtmanku Markéta Monsportová: "Byla to velká spousta vyjednávání, komunikace a strategie. Bez toho tyto věci tzv. shora ani dělat nejdou. Za tuhle zkušenost jsem velmi vděčná a mám ohromnou radost, že se to povedlo," říká.

Tato pracovní skupina v únoru 2023 ve svých závěrech konstatovala, že vzniku CHKO Krušné hory nic nebrání a doporučila samosprávě Karlovarského kraje iniciovat pokračování tohoto procesu směrem k Ministerstvu životního prostředí ČR. To nyní téměř po roce a půl rozhodlo, že návrhu vyhoví.

"Zprávu Ministerstva životního prostředí vřele vítáme. Jde o završení čtyřleté práce, která spočívala hlavně v přesvědčování místních aktérů, politiků i občanů dotčených lokalit. Je opravdu velkým zadostiučiněním, že naše programová priorita, o které původně mnozí pochybovali, se blíží ke zdárnému konci," hodnotí gestor Pirátů pro oblast životního prostředí a navrhovatel bodu Petr Adamec.

Téma CHKO Krušné hory bude pro Piráty tématem i blížících se krajských volbách. Proces totiž zdaleka není ještě u konce.

"Nyní bude potřeba doladit spoustu detailů, zejména konkrétní vymezení chráněné oblasti. Zůstává však důležité, že rozhodně nehodláme bránit rozvoji obcí a i pro udržitelný cestovní ruch je klíčové, aby hlavně obyvatelé byli spokojeni - spokojený domorodec - spokojený turista. Věřím však, že jako Piráti budeme u toho a proces vzniku CHKO úspěšně dotáhneme do konce," dodává Monsportová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama