JUDr. Vojtěch Filip

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.08.2024 4:31:00

Není všem dnům konec

Není všem dnům konec

Reakce na svém veřejném facebookovém profilu na znovuzvolení Ursuly von der Leyen předsedkyní Evropské komise

 Většina europoslanců rozhodla, že předsedkyní Evropské komise bude dalších pět let opět Ursula von der Leyenová. To je smutná zpráva pro občany zemí EU. Paní Leyenová je koncentrovaným ztělesněním byrokratické arogance a nezájmu o potřeby občanů, které Evropská unie produkuje. Devastujícím Green Dealem počínaje přes šílenou migrační politiku až po fanatickou podporu kyjevského režimu. Samozřejmě nejen ona, nicméně ona dál bude představovat EU navenek.

Žel nepodařilo se dostatečně přepsat politickou mapu jednotlivých zemí EU tak, aby hanebná dohoda evropských lidovců, tzv. socialistů, a zelených neoliberálů byla nahrazena. Politické zbraně však skládat nemůžeme. V Evropském parlamentu je nemálo pronárodně orientovaných poslanců včetně několika českých a hodně bude záležet na tom, jak moc hlasitě o sobě dají vědět. Věřím, že Kateřinu Konečnou uslyšíme dobře.

Evropská unie pod Leyenovou je vlastně taková prodloužená ruka amerického Kongresu a Bílého domu a skutečné zájmy Evropy ve smyslu její prosperity jsou Bruselu cizí.

V době konstituování vícepolárního světa ten, kdo má něco v takovém společenství znamenat, musí přesně formulovat své národní zájmy. My se teď opravdu nacházíme na rozcestí. Jeden směr - ten, který představuje Leyenová, vede k totálnímu hospodářskému rozvratu Evropy, toho jsme již žel svědky. Ten druhý směr - zatím ne s tak početnou podporou, ale přesto existující a sílící, akcentuje suverénní národní státy, spolupracující mezi sebou na principu korektnosti, chcete-li rovného s rovným.

Principiálně záleží na postoji Parlamentu ČR, zda vůči různým až kolonizátorským direktivám z Bruselu, potažmo z USA, bude dál vstřícně shovívavý, nebo se proti nim postaví.

Nikdy jsem nezpochybňoval, že Evropa má mít nějakou zastřešující instituci, ta však v prvé řadě musí respektovat suverenitu členských zemí a ekonomickou prosperitu Evropy jako kontinentu. Nikoli globální zájmy, resp. zájmy nadnárodních korporací. Takovou institucí může být nebyrokratická Rada Evropy a její orgány, které jsou poradní, nikoli autoritativně byrokratické.

Dostanu-li od občanů na podzim v senátních volbách důvěru, učiním vše, co bude v mých silách, aby se český právní systém stal znovu suverénním a svéprávným. Aby se Česká republika zřekla nejen Green Dealu v této podobě, ale abychom jednoznačně odmítli nové migranty, a ty současné vrátili tam, odkud přišli, a aby i z naší rodné vlasti znělo slovo MÍR. Mám děti, mám vnoučata a nechci, abych jejich budoucnost byla spojena s tím, že celý život budou doplácet na nesmyslné zbrojení a neomezenou podporu migrantů, na úkor vzdělání a sociálních jistot. V této mé snaze mi nezabrání ani již zmiňovaná Ursula von der Leyenová.

Není všem dnům konec.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama