prof. Ing. Danuše Nerudová, Ph.D.

Profil není používán
  • STAN
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.08.2024 6:23:00

Je načase otevřít otázku, zda má Maďarsko být součástí Schengenského prostoru

Je načase otevřít otázku, zda má Maďarsko být součástí Schengenského prostoru

Reakce na svém veřejném facebookovém profilu na vydávání maďarských víz Rusům a Bělorusům

 Vydávání víz Rusům a Bělorusům Viktorem Orbánem bez bezpečnostní kontroly ohrožuje celou EU. Je načase otevřít otázku, zda má Maďarsko nadále být součástí Schengenského prostoru. My v EPP to určitě uděláme. Nemůžeme dále přihlížet tomu, jak si Putin dělá z Maďarska svého Trojského koně.

Předseda naší frakce EPP Manfred Weber zaslal dopis evropským lídrům, aby začali řešit změny ve vízovém systému Maďarska. Obáváme se, že tyto změny mohou ohrozit naši bezpečnost, protože ulehčí vstup ruským špiónům na maďarské, resp. české území. V Evropském parlamentu to bude řešit na příštím plenárním zasedání.

Míč je ale na straně lídrů, kteří musí zakročit. Proto jim také Manfred Weber napsal. Kromě aplikace článku 7 se musí Komise i státy zamyslet nad jinými opatřeními ochrany vnitřních hranic, které jim umožňuje Schengenský kodex, pokud hrozí bezprostřední nebezpečí.

Já osobně odmítám, abychom měli druhé Vrbětice nebo něco horšího kvůli nezodpovědnému chování maďarské vlády. A jaké je řešení? Budu ráda, když si přečtete můj komentář ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama