doc. Ing. Karel Havlíček, Ph.D., MBA

  • BPP
  • Hlavní město Praha
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.08.2024 13:09:00

Potřebuje premiér Fiala ještě nějaký další signál?

Potřebuje premiér Fiala ještě nějaký další signál?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k digitalizaci stavebního řízení

 Tento týden jsem navštívil mj. stavební úřad v Pardubicích. V novém systému nejsou schopni od začátku července udělat jediné stavební povolení. A bohužel nedokáží ani kolaudovat.

Nefunguje nic. Kolaps stavebního řízení postihnul stavebníky, projektanty, architekty, investory, developery, ale i města a obce. Jde o největší selhání státního systému od revoluce. Viníkem jsou všichni, kteří zrušili náš stavební zákon a rozhodli se svazácky a bez kompetencí budovat lepší zítřky. Výsledky vidíme...

Odhad Svazu měst a obcí je, že zpackaná digitalizace stavebního řízení způsobí odklad staveb až za 100 miliard korun (zdroj ZDE). Datarun odhaduje ztráty na 770 milionů Kč/den (zdroj ZDE). Celkem riskuje vláda až dvě procenta HDP.

A Petr Fiala? Jako obvykle mlčí. Potřebuje snad ještě nějaký další signál?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama