Bc. Martin Kratochvíl

  • Svobodní
  • Zlonice
  • zastupitel městyse
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 5. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.08.2024 22:54:21

Paralelní mosty - roky není na opravu mostu, Kraj opraví druhý na objížďce..

Paralelní mosty - roky není na opravu mostu, Kraj opraví druhý na objížďce..

Roky marně hledá Středočeský kraj peníze na opravu mostu u Zlonic na silnici III/23916. Most je již 4 roky zavřený a dlouho bude. Zázrakem se našly peníze na opravu cesty III/23915. Objízdná trasa se tak zavře a na té se opraví obdobný most.

Dává vám to smysl? Místo opravy poškozeného mostu, zprůjezdnění cesty a následné opravy objízdné trasy, radši zavřeme další spojnici do Zlonic. Takto bohužel postupuje Středočeský kraj při opravě silnic v okolí Zlonic.

K plánované uzavírce mám spíš více otázek než odpovědí, ač bych je měl jako starosta občanům Zlonic poskytovat.

V září nastane uzavírka silnice III/23915 mezi Dřínov a Zlonicemi v červeně vyznačeném úseku. Kdy nastane? To zatím nevím, zřejmě již 2. září.

V pondělí 19.8 totiž proběhlo jednání na kterém byly zástupci zhotovotitele, zástupce ze správy silnic a i starostové a místostarostové dotčených obcí. Mé argumenty, že začátek září je totálně nevhodný  termín pro zahájení uzavírky nebyly vyslyšeny, a zřejmě správní úřad (ORP Slaný) vyhoví požadavkům realizační firmy Strabag. Návrhy na posun termínu od 23. září nebo i jen od 16. či 9. září nebyly vyslyšeny.
Argumenty proč ne od 2. září:- ve Stradonicich probíhá oprava povrchu, která nebude dokončena do finálního stavu, bude se ta stavba muset konzervovat, a právě tudy bude vedena objízdná trasa. Práce na komunikaci  ve Stradonicích se dokončí až někdy poté.- Do 9. září je uzavírky mostu v Pálči, ta  prý možná bude trvat déle...- Začne školní rok, nelze tedy informovat rodiče a žáky prostřednictvím školy.- Dosud vůbec nevíme kudy pojede autobus linky 592. který spojuje Slaný  - Královice - Dřínov - Zlonice - Klobuky
- Uzavírka je tak zbrklá, že rozhodnutí o uzavírce nenabude právní moci do jejího začátku pokud se nevzdám práva na odvolání, práce prý přesto začnou.
- Žádost o uzavírku má být podána 30. dní předem (§39 vyhlášky 104/1997 Sb) , ta byla podána 8. srpna, pokud nejde o havárie. Tady určitě nikoliv, když to roky vydrželo bez opravy.

Kdy budu vedět více?- Zítra se dozvím objízdné trasy, což je spíše projektantské cvičení (opět), neboť je nepovedou po kratších trasách přes silnice I. třídy, aby do toho nevstupoval další subjekt. Stejně si řidiči najdou svojí cestu jinudy.- Ve středu bych měl vědět trasování linky 592, to bude důležité pro dojíždějící. Ale jak bude řešena, nedokáži odhadnout. Školáci trénujte, do školy budete běhat nebo šlapat na kole.
- Do kdy má uzavírka trvat? Do konce října 2024.
Co zůstává divného?-Proč jsme se o uzavírce (Městys Zlonice) dozvěděli až v půlce srpna, do té doby s námi nikdo nejednal.  Vyjma žádosti na konci roku 2022 o podpis smlouvy, pro urychlenou!! opravu zmiňované komunikace.-Součastí opravy bude úplná rekonstrukce propustku/mostku na silnici III/23915, která se stihne za ty dva plánované měsíce.- Proč se za 4 roky nedokáže opravit most na silnici III/23916, přičemž přes tentýž potok,  dokáže kraj zajistit opravu za 2 měsíce včetně silnice?- Proč se nás ORP Slaný ptá na názor na uzavírku, když se k tomu na jednání absolutně nepřihlíží a v návrhu uzavírky nelze vlastně nic měnit:

Zatím je jisté, že uzavírka této silnice bude tento podzim a bude trvat určitě do konce října. A mostek na III/23916 (ulice K Vypichu) otevřen nebude.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama