Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.08.2024 6:06:24

Nejde pouze o sliby, jak řešit negativní demografický vývoj ve městě a v kraji.

Nejde pouze o sliby, jak řešit negativní demografický vývoj ve městě a v kraji.

Negativní demografický vývoj má nejen ekonomický,společenský, ale i politický dopad na kterýkoliv kraj či město.

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE

Téměř všechny města i celý kraj se potýkají s odchodem mladých. Problémem jsou nejen nízké mzdy v regionu, ale i finančně nedostupné bydlení. Často města jdou na ruku developerům, kteří maximalizují svůj zisk a neomezují investiční bydlení. Z tohoto pohledu by měl Zlínský kraj ve spolupráci s městy podpořit družstevní výstavbu nájemních bytů.

 Do vzniklého družstva lze vložit pozemky, na kterých se bytový dům bude stavět. Za tyto vložené pozemky si město či kraj může nárokovat jistý počet bytů. Zároveň zájemci o družstevní výstavbu vloží svůj podíl ceny bytu. Družstvo pak získá výhodnější podmínky pro výstavbu, jako je fixní úroková sazba a samo si může ovlivňovat náklady na energie, včetně podpory obnovitelných zdrojů.

Stabilizace počtu obyvatel přispěje k růstu HDP v regionu a také zvýší příjmy do městských rozpočtů. Zároveň družstevní výstavba může vyřešit problémy s bydlením pro seniory se zachování mezigenerační sounáležitosti.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama