Ing. Petr Liška

Starosta Malých Žernosek, kandidát do Senátu
  • STAN
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,94. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.08.2024 14:58:13

Chtít do Senátu je správné, podporu od starostů a starostek mám

Chtít do Senátu je správné, podporu od starostů a starostek mám

Naše senátní zastoupení nebylo tak silné a přínosné jak by náš region potřeboval a rád bych byl užitečným lobbistou a zastáncem lidí i subjektů vůči státním orgánům – cítím se užitečný jako zastánce, koordinátor i vyjednavač.

V obvodu č. 29 kandiduji, proto že v něm od narození žiji, jsem s ním srdcem a mentálně spojen a už několik desetiletí na pozici starosty obce jsem vždy pracoval na projektech a rozvoji území, které přesahovaly hranice obce. Vždy jsem usiloval o spolupráci obcí v regionu a tomu jsem také pomáhal spojováním sil jednotlivých subjektů na různých úrovních. Region znám a mám za to, že i region už vnímá moji práci a úsilí, byť jsem původem starostou malé obce a také už ví co ode mě může očekávat. O tom, že to tak může být mě přesvědčuje podpora řady starostů a jiných osobností z regionu, které se mi postupně dostává od oznámení kandidatury. Jaký je náš region?Region těží ze své blízkosti k Praze a dopravní dostupnosti, na druhou stranu to přináší i rizika z nekontrolovaného a neregulovaného rozvoje, který nás může potkat tak jako prstenec kolem Prahy. Zkušenost s přípravou VRT ukazuje, že je potřeba prohloubit a rozšířit spolupráci obcí k tomu aby byla vytvořena protiváha negativ, která mohou takové a jiné projekty přinést. Jsme územím venkovským a jako takový nás ohrožují snahy např. slučovat obce, takže je mým cílem podporovat aktivity spolupráce obcí a ochrana proti slučování. Rizikem je také vysávání vzdělaných lidí směrem k centru, kde je cestou tlačit centrální orgány k pobídkám pro kvalitní zaměstnavatele do Ústeckého regionu jako celku a důsledná kohezní politika státu. Nakonec nevyužívání potenciálu našeho území např. v oblasti vodní dopravy, jako alternativy přetížených silnic a železnic a k tomu podporovat smysluplné aktivity, které tento potenciál rozšiřují. 
Z posledních několika období má pocit, že naše senátní zastoupení nebylo tak silné a přínosné jak by náš region potřeboval a rád bych byl užitečným lobbistou a zastáncem lidí i subjektů vůči státním orgánům – cítím se užitečný jako zastánce, koordinátor, komunikátor nebo vyjednavač o což jsem se snažil i jako poslanec, např. v případě vyjednání změn stanovení aktivních zón záplavových území na Labi, které ohrožovaly značné území regionu a bylo potřeba najít řešení, což se mi myslím dlouhodobou spoluprací s MŽP a MZE podařilo. Budu-li zvolen, pak jsem připraven dosloužit své už šesté volební období na pozici starosty obce Malé Žernoseky a za ten rok rozhodnout o dalším řešení situace. Nebudu nyní nic předjímat.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama