Mgr. Ivan Picek

  • Trikolora
  • Hradec Králové
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 5. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.08.2024 14:03:31

Stockholm zakázal vjezd všem vozidlům se spalovacím motorem

Stockholm zakázal vjezd všem vozidlům se spalovacím motorem

Stockholm se stal prvním městem na světě, které zakázalo vjezd vozidlům se spalovacím motorem. Zákaz se týká všech vozidel se spalovacími motory.

Není to tedy už jen „Low emission zone“, kam mohou vjet novější vozy splňující nějakou třídu Euro. Jedná se o úplný zákaz vjezdu pro všechny vozy se spalovacími motory!

Zákaz platí pro všechny, tedy i pro obyvatele města, kteří od ledna 2025, kdy zákaz začne platit, nebudou smět přijet svým vlastním vozidlem ke svému vlastnímu domu. (Budiž zdůrazněno, že se jedná o vozy, které jsou ve Švédsku řádně přihlášeny a splňují požadavky určené švédskými zákony pro provoz na pozemních komunikacích. Jinými slovy, můžete s nimi jezdit po celém Švédku, ale nesmíte přijet domů.)

Obyvatelé Evropy přestali kupovat elektromobily, čímž dávají celkem jasně najevo, co si o těchto dopravních prostředích myslí. Evropští politici to ale odmítají vzít na vědomí a snaží se vynutit elektromobilitu přitahováním šroubů a stále tvrdšími zákazy.

Možná si stále ještě myslíte, že něco takového přece není možné, že to se nemůže stát. Stockholm ukazuje, že se to stát může.

Stockholm nechť je varováním pro všechny, kteří mají pocit, že chodit k volbám „nižšího řádu“ je zbytečné, že se tam o ničem nerozhoduje. O důležitých věcech, které ovlivňují naše životy, se rozhoduje na všech úrovních, tedy i v obecních a krajských volbách.

Zdroje:

https://trafik.stockholm/en/traffic-safety-and-rules/environmental-zones/environmental-zone-class-3/

https://urbanaccessregulations.eu/countries-mainmenu-147/sweden-mainmenu-248/stockholm

https://ieep.eu/news/stockholm-paving-the-way-for-a-new-zero-emission-zone-for-cleaner-air-and-better-health/

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama