Prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M.

  • ODS
  • předseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.09.2024 17:07:00

Chceme, aby děti nebyly jen pasivními příjemci informací

Chceme, aby děti nebyly jen pasivními příjemci informací

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke školství.

 To, co dnes vložíme do vzdělávacího systému, se nám v budoucnosti mnohonásobně vrátí, a to nejen že lidé budou mít odpovídající kvalifikaci pro úspěch na pracovním trhu, ale také tím posilujeme základy silné a odolné občanské společnosti, která umí kriticky myslet a zodpovědně se rozhodovat.

Investovat do vzdělání ale zdaleka neznamená jen rozdělování většího objemu peněz, i když jsme na školství za poslední čtyři roky přidali skoro 50 miliard. Stejně důležité jsou změny v dosavadním systému, které reflektují potřeby a výzvy dnešní společnosti. Ta dnes vyžaduje mnohem více, než je memorování informací - kreativitu, schopnost spolupracovat, dovednost řešit problémy a přizpůsobit se rychlým změnám.

Proto jsme přistoupili k nezbytným krokům, které naše děti lépe připraví na budoucí výzvy. Právě dokončujeme revize rámcových vzdělávacích programů, které se zaměřují nejen na znalosti, ale také na praktické dovednosti a schopnost pracovat na projektech v týmu. Chceme, aby děti nebyly jen pasivními příjemci informací, ale aby byly schopné své znalosti aplikovat v reálném světě.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama