MUDr. Raduan Nwelati

  • ODS
  • Mladá Boleslav
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.09.2024 22:40:00

Nesouhlasím se zvedáním věku odchodu do důchodu nad 65 let

Nesouhlasím se zvedáním věku odchodu do důchodu nad 65 let

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke zvedání věku odchodu do důchodu.

 Minulý týden jsem se požádal předsedu Odborového svazu KOVO, pana Romana Ďurča o schůzku.

Jedním z hlavních témat, které jsme během této schůzky probírali, byla důchodová reforma, především pak prolomení hranice věku odchodu do penze nad 65 let.

Já s tímto záměrem opravdu nesouhlasím. Věřím, že jsou k dispozici jiné alternativy, jak vyřešit disproporce mezi počtem pracujících a důchodců.

V mnoha firmách vidíme v současné době různé modernizace a robotizace. Zaměstnanci budou v blízké budoucnosti nahrazováni roboty či umělou inteligencí a dalšími inovacemi.

Na důchody slouží sociální pojištění a v momentě, kdy zaměstnance nahradíme robotem či umělou inteligencí, nevidím důvod, proč by se nemělo odvádět sociální pojištění dále i za tuto náhradu.

Ačkoliv podobnou tématiku tzv. "daně z robota" Evropský parlament již v minulosti projednával a těsným počtem hlasů ji neodhlasoval, já si myslím, že to může být jedním z řešení důchodové situace do budoucna a byl bych rád, kdybychom toto téma znovu otevřeli.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama