Mgr. Jan Farský

  • STAN
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.09.2024 8:25:00

Na použití zbraní dodávaných Ukrajině by neměla platit žádná omezení

Na použití zbraní dodávaných Ukrajině by neměla platit žádná omezení

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke zbraním dodaným Ukrajině.

 Na použití zbraní dodávaných Ukrajině by neměla platit žádná omezení.

Rusko je agresor. Na Ukrajinu aktivně útočí už dva a půl roku, své útoky stupňuje. Útočí na civilní cíle, Ukrajina má ale při své obraně svázané ruce. Což vede k prodlužování konfliktu i zbytečným obětem. Nemůžeme to takto nechat.

Evropská unie podporuje Ukrajinu v jejím těžkém boji. Tato podpora by ale měla být bezpodmínečná, bez omezení na použití dodávaných zbraní Ukrajině. Včera bylo pozdě.

Proto jsem inicioval dopis, jehož cílem je zvýšit tlak na evropské politiky a naše spojence v NATO, aby byla zrušena omezení na použití zbraní dodávaných Západem. Spolu s lotyšským kolegou Ijabs Ivars a Danuše Nerudová se nám podařilo přesvědčit celkem 59 europoslanců, aby připojili svůj podpis. Mezi nimi jsou například čtyři bývalí premiéři, dva exministři i viceprezident Evropského parlamentu. Kromě frakcí Patriotů pro Evropu a Evropy suverénních národů se přidal vždy alespoň jeden zástupce. Věřím, že náš apel bude díky tomu hlasitější.

Ztotožňujeme se totiž se šéfem unijní diplomacie Josepem Borrellem, že je třeba koordinovat naše úsilí, aby Ukrajina mohla zasahovat legitimní vojenské cíle na ruském území. Ukrajina tuhle válku musí vyhrát, bojuje za nás za všechny.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama