Mgr. Martin Červíček, Brig.gen.v.v.

  • ODS
  • Náchod
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.09.2024 18:16:00

Mobilní ordinace je nesmysl

Mobilní ordinace je nesmysl

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k mobilním ambulancím.

 K tématu zdravotnictví, které bylo předmětem i včerejší předvolební debaty na ČT, bych rád ještě k diskutovanému tématu mobilních ambulancí podotkl toto:

1. V současné dobé je velice problematické nasmlouvat praktické lékaře do kamenných, mnohdy i ze strany obcí či měst vybavených ordinací. Stěží lze tedy očekávat, že by chtěli pracovat v mobilních ambulancích.

2. Připustíme-li, že bude pacientovi poskytnuta tímto způsobem ambulantní péče, a jemu se následně například přitíží nebo mu zubař v takovéto ordinaci vyvrtá zub, (do kterého musí pro zaléčení nejprve dát vložku, kterou je však třeba druhý den nebo obden vyjmout), ale v tu dobu tam již tato ambulance nebude, protože bude v jiné části kraje, kam se pacient obrátí a kam půjde? A o tom, zda budou chtít například ženy stát frontu před mobilní gynekologickou ordinací, bych si dovolil také pochybovat.

3. Vybavení takové mobilní ordinace bude stát nemalé prostředky. A nejen to. Bude potřeba řidiče a dalšího zdravotnického personálu, zajištění toalet atd. Z čeho se to bude v rámci kapitoly krajského zdravotnictví financovat, když jeho primárním úkolem je zabezpečit zdravotnickou péči v krajských nemocnicích?

4. A zjišťoval si někdo, zda budou zdravotní pojišťovny ochotny tento způsob poskytování primární péče proplácet? Pokud vím, tak nikoliv.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama