JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.09.2024 19:05:00

Méně peněz krajským příspěvkovkám a více neziskovkám?

Méně peněz krajským příspěvkovkám a více neziskovkám?

Reakce na svém veřejném facebookovém profilu na schválení materiálu k transformaci sociálních služeb v Jihomoravském kraji

 Zastupitelstvo Jihomoravského kraje rozhodlo o materiálu k transformaci sociálních služeb tak, že jej schválilo. Nezbývá než doufat, že transformace sociálních služeb na jižní Moravě pod pirátskou taktovkou dopadne lépe, než digitalizace stavebního řízení v ČR. Zaujal mne však v té souvislosti nenávistný příspěvek bývalého náměstka primátora Brna, profesionálního aktivisty (a pomocníka sosačů veřejných peněz) a vítače migrantů Matěje Hollana k této problematice.

Jednak mne namísto normální diskuse, která mu historicky vždy dělala problém, nazval proruskou sviní, za což jej samozřejmě čeká přestupkové řízení, jednak velebil pirátský nápad na transformaci sociálních služeb, spočívající mimo jiné v útlumu stávajících pobytových sociálních zařízení, budoucím vzniku menších a také posílení terénních sociálních služeb. Lapidárně shrnuji tento Hollanův postoj do hesla “méně peněz z rozpočtu JMK krajským příspěvkovkám a více neziskovkám”.

Vážím si práce každého v oblasti sociální péče a sociálních služeb, jen jsem stále přesvědčen, že načasování předložení tak závažného materiálu dva týdny před volbami nebylo v pořádku a transformaci měla posoudit nová krajská samospráva. Matěje Hollana si naopak hluboce nevážím, protože to byl on a jeho parta ze Žít Brno, kdo přitáhl do brněnské a jihomoravské politiky první semínka progresivismu, zasévání nenávisti a dehonestace politických oponentů, a “vzorně” reprezentoval v ukrajinském bordelu při výprasku svým legendárním “I want more”.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama