Mgr. Martin Červíček, Brig.gen.v.v.

  • ODS
  • Náchod
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.09.2024 18:09:00

Nový parkovací dům trutnovské nemocnice bude mít kapacitu 275 míst

Nový parkovací dům trutnovské nemocnice bude mít kapacitu 275 míst

Zastupitelstvo Královéhradeckého kraje dnes schválilo příslib financování výstavby nového parkovacího domu v areálu Oblastní nemocnice Trutnov. Předpoklad nákladů je v současnosti 250 milionů korun, které kraj uvolní postupně v letech 2025 a 2026.

 „Investice do zdravotnictví jsou naší prioritou, a proto do každé naší oblastní nemocnice plánujeme investovat v součtu okolo jedné miliardy korun. V trutnovské nemocnici stavíme nové laboratoře a v přípravě je také projekt urgentního příjmu. Aktuálně zastupitelstvo schválilo financování nového parkovacího domu, který vyřeší problém s nedostatkem parkovacích míst v blízkosti nemocnice a klientům i zaměstnancům nemocnice usnadní cestování do nemocnice. Předběžné náklady na tuto investici odhadujeme na 250 milionů korun,“ informoval hejtman Martin Červíček.

Projekt počítá s novostavbou parkovacího domu v areálu Oblastní nemocnice Trutnov. Jedná o šestipodlažní železobetonovou konstrukci, která bude disponovat 275 parkovacími místy. Počítá se také s parkováním pro imobilní osoby i pro elektro vozy.

„Předpoklad zahájení výstavby je v prvním čtvrtletí roku 2025 s tím, že stavební práce by měly trvat 16 měsíců. Parkovací dům bude umístěn nad objektem interny. Samotná stavba by měla vyjít na 246 milionů korun bez DPH. Jedná se ale o předběžný odhad, který upřesní až prováděcí dokumentace a položkový rozpočet a v neposlední řadě také veřejná soutěž na stavební práce,“ upřesnil první náměstek hejtmana Pavel Bulíček odpovědný za investice, inovace a IT.

Oblastní nemocnice Trutnov poskytuje akutní zdravotnickou péči pacientům a klientům v severní části Královéhradeckého kraje, v podhůří Krkonoš. Pečuje nejen o stálé obyvatele regionu, ale i o množství rekreantů navštěvujících tuto podhorskou oblast po celý rok.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama