JUDr. Vojtěch Filip

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.09.2024 4:31:00

Je nutné odmítnout, aby seniorům v domovech mohl být odebrán celý důchod

Je nutné odmítnout, aby seniorům v domovech mohl být odebrán celý důchod

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k prioritám práce v Senátu

 Jsou dvě nejčastější otázky, které pokládají novináři zpravidla kandidátům voleb. První dotaz se týká volebních témat, priorit, které by chtěl politik prosazovat, čemu se věnovat. Druhou otázkou je výše finančních nákladů kandidátů. Tento týden jsem oba dotazy i já obdržel, jako kandidát voleb do Senátu Parlamentu ČR ve volebním obvodě č. 14 - Česke Budějovice. A jak jsem odpověděl?

Prioritou číslo jedna je pro mě změna postavení senátora. Budu usilovat o to, aby byla čestnou, tedy neplacenou funkcí.

Dále návrhuji, aby v místech, kde byla zrušena pobočka pošty, zřídila Česká pošta automatické doručování do boxů na kód.

Třetí prioritu, neméně důležitou, je odmítnout poslanecký návrh, aby seniorům, kteří jsou v domovech seniorů, bylo možné odebrat celý důchod. Trvám na tom, že je nutné zachovat minimálně 15 procent důchodu pro to, aby si mohli senioři například v domech s pečovatelskou službou koupit kávu nebo zákusek či jinou věc, aby se necítili omezeni. Takový návrh je nedůstojný. Jde o pozměňovací návrh koaliční poslankyně k takzvanému zákonu o sociálně zdravotním pomezí, který má umožnit širší škálu pobytových služeb. To je přesně úlohou Senátu, takové návrhy odmítat.

Jako senátor bych se dále zasazoval o ústavní ochranu vody, jako základní životně potřebné suroviny. Současný stav této ochrany je neúnosný.

Pokud jde o náklady na volební kampaň, předpokládám, že finance, které mohu osobně do kampaně vložit, jsou přibližně sto tísíc korun. Zatím jsem požádal o zaslání částky 55 000 korun na transparentní účet, abych mohl hradit inzerci, a ještě předpokládám investovat do informačních letáků a plakátů na výlep. Chystám se na osobní kampaň mezi občany v průběhu září.

Těším se se všemi na viděnou

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama