Česká pirátská strana

Internet je naše moře!
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.10.2024 6:23:00

Nemocnost, spjatá s povoláním, je u náročných pozic prokázaná

Nemocnost, spjatá s povoláním, je u náročných pozic prokázaná

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na vládní návrh snížení počtu náročných profesí

 Dovedete si představit dělníka po šedesátce v těžkém průmyslu, jak se mu prodlužuje odchod do důchodu? Nebo po desítkách let, strávených ve stavebnictví? V těžbě? U těchto fyzicky náročných pozic jsme hledali řešení. Nárok na předčasný důchod bez krácení. Jenže ouha, podle ODS a TOP 09 by se na tyto profese neměl vztahovat předčasný odchod do důchodu.

Piráti byli těmi, kdo ještě ve vládě zastupovali i tu část lidí, kteří navyšování nezvládnou. Prosazovali jsme možnost skrz vymezení “náročných pozic” odejít v určitých náročných pracích dříve do důchodu. A to bez jeho snížení. Ale ODS a TOP 09 prosazuje zúžení tohoto okruhu na asi pouhých čtrnáct tisíc lidí.

A nevíme proč. Původní návrh, který prošel vládou, považujeme za přiměřený. Návrh od ODS za nespravedlivě přísný a ignorující zdravotní stav řady lidí. Nemocnost, spjatá s povoláním, je totiž u náročných pozic prokázaná. Zúžení naopak odůvodnění nemá.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama