Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.10.2024 9:25:40

Jiný pohled na řešení fiskálních problémů

Jiný pohled na řešení fiskálních problémů

Poliitka je složitou disciplínou, možná navzdory pohledu veřejnosti na ni. Pokud mám jasnou představu, kam naši zemi směřovat, pak mohu jako politik přispět k lepší budopucnosti tím, že reálné podmínky pro její uskutečnění. O tom je politika.

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE

Často musím souhlasit s analýzou stavu naší společnosti, politiky a ekonomiky. Nicméně se velmi často také liším s návrhy, jak postupovat, aby se Česká republika vrátila k výraznějšímu hospodářskému růstu. Pokud chci, aby zaměstnancům rostly mzdy a platy, aby do zdravotnictví, školství a vědy šlo více peněz, pak je nutno zajistit více peněz na straně příjmů. Protože 93% státních výdajů je mandatorních či kvazi mandatorních, daných již schválenou legislativou.

Pravicovými škrty se nelze proškrtat k moderní a udržitelné společnosti. Ano, souhlasím, že je třeba omezit byrokratickou zátěž podporou digitalizace, IT či AI. Nicméně i na to potřebuji zdroje. A ty leží v zavedení progresivního zdanění fyzických i právnických osob a k omezení vyvádění zisků dceřiných společností do zahraničí. Prostě je nutno něco udělat se strukturálním každoročním deficitem kolem 170 miliard korun, které scházejí. Na tom se shodnou jak pravicoví, tak levicoví ekonomové. Ale současná vláda to před volbami řešit nebude.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama