Bc. Vítek Prokop

  • Levice
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.10.2024 18:27:00

Jak funguje kapitalistická reklama?

Jak funguje kapitalistická reklama?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k reklamě.

 Jak funguje kapitalistická reKLAMa?

Před měsícem jsem na tuhle narazil u nás v Plzni. Pojďme si rozebrat všechny její lži. Předně slogan "Staráme se hezky česky." Na Penny toho totiž moc českého není, jelikož jejím majitelem je německá skupina REWE Group. Penny se o českého zákazníka taky moc nestará - dlouhodobě má problémy s tím, že klame spotřebitele, například pomocí falešných slev! V roce 2018 za to dokonce získala pokuty v rekordní výši 4, 6 miliardy korun a pokuty se Penny nevyhnuly ani ve třetím čtvrtletí tohoto roku.

Penny sice nyní roste, ale dokud bude naše ekonomika postavená na dravém boji všech proti všem, nebude existovat žádná záruka, že se růst rychle nezmění v dramatický propad - historie je plná takových příkladů.

Je správné, když je člověk hrdý na to, co dělá za práci. Ale nespojujme tuto hrdost s firmou, jejíž chování neurčujeme my ale nestabilní trh. Buďme hrdí jen sami na sebe, na svoji pracovitost. A hlavně si uvědomme, že společně jsme silnější - pokud se spojíme jako pracující tak se nemusíme bát žádného šéfa a ani žádné firmy.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama