Jiří Čunek

ANO křesťanským hodnotám
  • KDU-ČSL
  • Vsetín
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.10.2024 8:19:00

Vsetín podpořil obnovu čtyř historických domů

Vsetín podpořil obnovu čtyř historických domů

Rovných 300 tisíc korun rozdělili vsetínští zastupitelé čtyřem žadatelům, kteří se úspěšně ucházeli o dotaci z programu pro obnovu staveb.

 „V rozpočtu města Vsetín pro rok 2024 byla pro zmíněný dotační program vyčleněna částka 300 tisíc korun. O finanční podporu z něj se ucházeli čtyři žadatelé a všichni splnili formální náležitosti. Jejich požadavky ovšem převyšovaly alokovanou sumu v součtu zhruba o 25 tisíc korun. Poměrově jsme proto jimi požadované příspěvky pokrátili a zaokrouhlili do souhrnné výše 300 tisíc korun,“ uvedl starosta Jiří Čunek (KDU-ČSL) s tím, že z celkově rozdělené částky bude 39 tisíc korun použito na výměnu oken v domě č. p. 1302 na Smetanově ulici, 204 tisíc korun na opravu a zateplení boční fasády a opravu části soklu na budově č. p. 309 a 310 na Dolním náměstí, 29 tisíc korun na opravu soklu a fasády domu č. p. 308 rovněž na Dolním náměstí a 28 tisíc korun na výměnu vchodových dveří domu č. p. 164 na Palackého ulici.

Program na obnovu staveb je zaměřen na finanční podporu oprav, zateplení a nátěry fasád, výměnu výplní otvorů a restaurování kulturních památek nebo jejich částí ve vymezeném území centra města – zjednodušeně Horní město, Dolní náměstí a Smetanova ulice. Žadatelem o dotaci může být jak fyzická, tak právnická osoba, která je vlastníkem či spoluvlastníkem nemovitosti ve zmíněné části města. „Maximální výše dotace na opravu fasád, zateplení, nátěry a výměnu oken, dveří či vrat činí 25 % a na restaurování kulturních památek nebo jejich částí až 50 % z celkových nákladů podporované aktivity. Stavební úpravy, udržovací práce či restaurování musí být realizovány vždy do 30. listopadu daného roku,“ upřesnil starosta Čunek.   

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama