Radek Nejezchleb

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.08.2014 15:36:09

Slabá opozice a nyní slabá koalice

Slabá opozice a nyní slabá koalice

Pan Dienstbier asi neunesl tuto prohru, která je ale z hlediska přijetí služebního zákona, který Česká republika potřebuje, marginální. Mám za to, že stejný názor má i premiér, což plyne z jednání.

 „Ustoupili jsme všichni ve prospěch České republiky", míní zase ministr financí a šéf hnutí ANO Andrej Babiš.    Je třeba říci dost! Naopak, jediný pan ministr Dienstbier zastává stále stejné sociálnědemokratické hodnoty a s nimi nekupčí. Všimněme si určité paralely opoziční a koaliční ČSSD. Při prosazování církevních restitucí mohla opoziční ČSSD hrozit obstrukcemi, mohla je provádět až do vítězného konce, nebo přijmout návrh KSČM, uspořádat referendum k církevním restitucím a v případě odmítavého postoje k vydávání majetku by toto odmítnutí mělo sílu ústavního zákona, jež by svou ústavní silou musel zrušit zákon o církevních restitucích a podepsané smlouvy by se odkazovaly na neplatný zákon. Dalším řešením je zdanění peněžního plnění církevních restitucí 100%. I když ČSSD měla zrušení církevních restitucí v hledáčku hlavního žolíka při volbách do sněmovny, neudělala potom vůbec nic.      Středeční kompromis ke služebnímu zákonu byl přijat pod hrozbou obstrukcí od Kalouska. Jak mám toto vnímat? Je opravdu Kalousek ďábel? Kalousek si dupnul a církevní restituce jsou a nikdo ani necekne. Služební zákon je na přání Kalouska změněn a nikdo ani necekne. Takovou zbraň jako jsou obstrukce, umí používat jen pan Kalousek, ba stačí jen jimi pohrozit a ČSSD v čele se Sobotkou uhnou ve prospěch opozice. Proč Kalousek také neuhnul pod hrozbou obstrukcí při církevních restitucích? Tak si musím položit otázku, kdo vládne? Asi Kalousek z opozice. Myslím, že je načase, aby na levém křídle vyrostla sebevědomá levicová a silná síla, jež bude Kalouskovi opravdovým protivníkem. To nabízí voličům KSČM.    Už můj dědeček říkával, problém ČSSD je vždy plná pusa hesel a žádný skutek. Časem jsem pochopil, že měl pravdu, kompromis být může, ale ne v zásadních věcech o kterých právě mluví ministr Dienstbier. Upravíme služební zákon tak, aby jako odpolitizoval státní správu a ve skutečnosti vše zůstane při starém. Bravo, to už tu bylo u církevních restitucí.

Radek Nejezchleb, kandidát do Senátu, volební obvod Pelhřimov a Jindřichův Hradec 


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama