ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.03.2015 16:31:24

Národní demokracie pořádá pochod „Zastavme americké okupanty!“

Národní demokracie pořádá pochod „Zastavme americké okupanty!“

Pochod "Zastavme americké okupanty".

 Národní demokracie Vás v sobotu 28. března zve na pochod Prahou pod názvem „Zastavme americké okupanty“. Začátek pochodu v 17 hodin v dolní části Václavského náměstí na Můstku. Účastníci pochodu se vydají přes Národní třídu a Karlův most na Malou Stranu před americké velvyslanectví, kde předají protestní nótu.

Národní demokracie zve v sobotu 28. března všechny občany bez ohledu na politické přesvědčení, kterým není lhostejný osud naší vlasti, na pochod Prahou. Pochod pod názvem „Zastavme americké okupanty“ začíná v 17 hodin v dolní části Václavského náměstí na Můstku a přes Národní třídu a Karlův most projde na Malou Stranu před americké velvyslanectví.

Národní demokracie považuje chystaný americký konvoj za snahu zastrašit obyvatelstvo České republiky, které ve své většině nesouhlasí s agresivní politikou Spojených států proti Rusku ani s členstvím České republiky v NATO.

Česká vláda dle právního výkladu, který pro je logiku rovněž sdílí Národní demokracie, ohnula ústavu, když schválila vstup amerických vojenských konvojů na území České republiky. Podle ústavního zákona č. 300/2000 Sb. skutečně nejde o „přesun vojsk“. Jde o „pobyt vojsk“, protože se na našem území budou zdržovat déle než 48 hodin. Americké vojenské konvoje budou na našem území po dobu čtyř dnů, a to ve dnech 29. března až 1. dubna. Takto dlouhý pobyt vojsk musí podle ústavy odsouhlasit nadpoloviční většina členů obou komor parlamentu. Což se v tomto případě nestalo a došlo tím k závažnému porušení ústavy České republiky.

Vláda samotná má právo rozhodnout o pobytu ozbrojených sil jiných států na našem území – a to nejdéle na dobu 60 dnů, a to pouze v případě, že jde o „plnění závazků mezinárodních smluv o společné obraně proti napadení“. O tento případ jednoznačně nejde, neboť Česká republika není nikým napadena a není ji tedy třeba bránit příslušníky cizí armády. V tomto případě nejde o prostý technický přesun, který mohl a měl (tak jako vždy) proběhnout po železnici do 48 hodin, ale jde o tupou demonstraci síly, testování „pružnosti“ českého právního řádu a zkoušku míry servility našich občanů.

V souvislosti s těmito konvoji se naprosto zapomíná na to, že nad nimi poletí i vzdušný „ochranný“ doprovod – desítky bojových helikoptér. Američtí soudruzi si z našich dálnic hodlají udělat testovací polygon. Rozhodnutí vlády o povolení přesunu amerických konvojů je nezákonné a tudíž neplatné. Bude se tedy jednat o průnik cizích vojsk na naše území. Z čistě legálního hlediska mají čeští občané plné právo tento průnik považovat za akt agrese a adekvátně na něj reagovat.

Národní demokracie vyzývá české občany, aby se nejen zúčastnili Pochodu Prahou před americké velvyslanectví, ale podpořili i další protestní akce ve kterých se budou občané stavět okupantům na odpor.

Jsme s vámi, buďte s námi!

Předsednictvo Národní demokracie

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama