Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.01.2011 16:38:23

Bárta je nedůvěryhodný, měl by neprodleně odstoupit

Bárta je nedůvěryhodný, měl by neprodleně odstoupit

Reakce na dnešní tiskovou konferenci Víta Bárty a výzva k odstoupení z ministerské funkce.

Pokud snad měla dnešní tisková konference bývalého majitele společnosti ABL Víta Bárty vyvrátit informace o sledování politiků touto bezpečnostní agenturou, stal se pravý opak. Stávající ministr dopravy a faktický šéf strany Věci veřejné spíše potvrdil, než vyvrátil, že v ABL docházelo ke sledování politiků na Praze 11. Nevyvrátil dokonce ani to, že o celé věci věděl, stejně jako jednoznačně neodmítl, že společnost ABL čerpala informace z policejních databází a platila za ně, byť jak on říká, svým „dodavatelům".

Ministr Bárta dnes tak spíše než bojovníka proti korupci a špinavostem připomínal zloděje, který se u soudu obhajuje tím, že kradené zboží pouze prodával. Za zcela absurdní pak považuji Bártovo tvrzení, že nemůže přinést žádné důkazy, neboť se již nedají dohledat. Můžeme se tak oprávněně domnívat, že i dokumenty vycházející z tzv. testů integrity prováděných společností ABL na úřednících Prahy 11 mohly být využity k dalšímu možnému vydírání.

Čestnému slovu ministra Bárty se dnes již nedá věřit. Nejprve dával čestné slovo premiérovi země, posléze celé české veřejnosti. Protože však není schopen tato závažná obvinění dostatečně vysvětlit, měl by neprodleně odstoupit z ministerského křesla. Pokud totiž kvůli svým podřízeným rezignoval ministr za ODS Pavel Drobil, musí dnes jednoznačně odstoupit i Vít Bárta. A pokud to neudělá sám, měl jej odvolat premiér Nečas. Celá jeho vláda se totiž nyní kvůli Vítu Bártovi stala pro českou veřejnost zcela nedůvěryhodnou.

Bohuslav Sobotka, statutární místopředseda ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama