Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.01.2011 16:03:36

Heger mluví o katastrofě, dosud proti ní ale nic neudělal

Heger mluví o katastrofě, dosud proti ní ale nic neudělal

Reakce na dnešní prohlášení ministra zdravotnictví Leoše Hegera.

Sociální demokracie považuje za velmi vážná dnešní prohlášení ministra zdravotnictví Leoše Hegera o tom, že situace ohledně ohlášených výpovědí tisíců lékařů a reálném kolapsu zdravotní péče v naší zemi je natolik vážná, že její řešení může být na hranici katastrofy. Sociální demokracie již několik měsíců apeluje na koaliční vládu, ministerstvo zdravotnictví i samotné lékaře, aby společně tento vážný problém řešili. Sama ČSSD navrhla pět opatření, která by toto ohrožení péče rychle řešila. Jak se ale ukazuje, současná vláda i přes opakované výzvy nejsilnější opoziční strany nechala situaci zajít do stavu, kdy se situace stává takřka kritickou a naši občané nevědí, jak to s dostupností zdravotní péče bude v příštích týdnech.     

ČSSD proto znovu vyzývá vládu Petra Nečase a především ministra Hegera, aby na nejbližším jednání s lékaři hledali maximálně konstruktivní řešení nastalé situace a dále neprodlužovali společensky neúnosnou situaci kolektivního strachu našich občanů, kteří tápou, jak to bude s lékařskou péčí dál.

ČSSD zároveň jasně deklaruje, že je ochotna podílet se a podpořit taková řešení, která budou vycházet z našich pěti doporučení a povedou k rychlé nápravě současné situace.

Bohuslav Sobotka, statutární místopředseda ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama