Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.01.2011 15:38:33

Ministr Bárta je nedůvěryhodný, měl by co nejdříve rezignovat

Ministr Bárta je nedůvěryhodný, měl by co nejdříve rezignovat

Sociální demokracie považuje snahu premiéra Nečase a ministra Bárty o bagatelizování kauzy kolem sledování politiků agenturou ABL za nebezpečnou a v rámci politické kultury za zcela nezodpovědnou.

Potvrdilo se, že členem vlády je ministr, kterému nečiní problém veřejně lhát a premiérem vlády je člověk, kterému tyto praktiky nevadí. Takový stav je ovšem výsměchem veřejnosti i deklarovaným vládním slibům o odpovědnosti, transparentnosti a snaze o lepší politickou kulturu v naší zemi!

Sociální demokracie od samého začátku fungování vládní koalice apelovala na premiéra Nečase a varovala ho před personálním a mocenským prorůstáním lidí, napojených na agenturu ABL, do aparátu státu. Premiér tato varování nebral a nebere vážně a nyní vědomě přehlíží dokonce skutečnost, že mu bývalý majitel agentury ABL, faktický šéf vládní strany a ministr dopravy Vít Bárta v kauze sledování politiků veřejně lhal. Akceptováním veřejné lži v takto politicky vážné kauze bez jasného personálního zásahu premiéra je pro demokratickou zemi zcela nepřijatelné. Ministr Bárta by měl v zájmu zachování principů politické kultury a nezávislého vyšetření celé aféry kolem sledování politiků odejít ze své vládní funkce.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama