Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.03.2017 4:29:00

Jiří Drahoš hlavním protikandidátem Zemana?

Jiří Drahoš hlavním protikandidátem Zemana?

Do prezidentského klání se vcelku stylově, oznámením kandidatury ve své rodné obci, Jablunkově, přihlásil bývalý předseda Akademie věd, Jiří Drahoš.

Jiří Drahoš je určitě výtečný vědec, mimořádně slušný člověk a člověk vedený poctivou snahou sloužit své zemi. Je to však také člověk bez politických zkušeností, který jako manažer v čele významné státní instituce, kterou Akademie věd je, zrovna velký úspěch neměl.

Novináři se jej budou jistě často ptát, jak se mohlo stát, že se za léta jeho působení v čele Akademie povedlo tak snížit výdajové rámce rozpočtu Akademie. To určitě nebyla dobrá zpráva pro podporu vědy a výzkumu v naší zemi…

Jiří Drahoš se má možná větší šanci dostat se z komparzu protikandidátů Zemana na privilegovanější místo. Jeho podporu již deklarovaly některé politické strany stojící v pravém středu nebo ve středu politického spektra. Počínaje TOP 09 M. Kalouska, který téměř hýkal nadšením, ale také lidovci a vedle nich logicky také STAN.

Není to sice podpora, srovnatelná například s podporou, kterou může vygenerovat Babiš se svým hnutím ANO a s jeho podporou ve veřejnosti kolem 30 %, ale je to solidní podpora, která velmi pravděpodobně nebude stačit na vítězství, ale bude stačit na důstojné volební klání s M. Zemanem.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama