Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.05.2017 20:36:00

Prezident Zeman v Číně

Prezident Zeman v Číně

Nejvýznamnější událostí přelomu tohoto a příštího týdne je cesta prezidenta M. Zemana do Číny.

Spolu s ním se účastní jeho státní návštěvy několik ministrů a také několik desítek podnikatelů, kteří budou hledat cesty k novým podnikatelským příležitostem.

Ve včerejším vydání Hospodářských novin se objevil čínožroutský článek, coby stanovisko ultrapravicové redakce bakalovských novin, v němž je uvedeno, že prezident se účastní také na velké, prý politicky toxické, konferenci pořádané v Pekingu v době jeho návštěvy pod názvem „Hedvábná stezka a pás“. Je komické se dozvídat, že jeho cesta, zejména návštěva této konference, prý prohloubí vliv Číny a (podržte se) Ruska (!) v Čechách.

Čína je skutečně daleko a rozsah čínských investic je u nás zatím malý a zdá se, že pouze čínská investice do fotbalové Slávie, která je na nejlepší cestě získat ligový titul, je viditelná. Přesto Hospodářské noviny, "pilíř" české ekonomické publicity, fantazírují o strašlivém a zvyšujícím se čínském vlivu.

Chtěl bych jenom drobně upozornit HN, že dnes odpoledne odlétám do Pekingu i já, abych se zúčastnil na dvou velkých konferencích věnovaných jednak problematice „Hedvábné cesty a pásu“ a „Možnosti akcelerace hospodářského růstu ve světě“. Nevím, zda je to tatáž konference, které se zúčastní také prezident Zeman, ale na obou těchto konferencích mám mít svá vystoupení v anglickém jazyce v hlavních blocích řečníků. A chci ujistit pisálka z HN, že se vůbec necítím jako čínský či ruský agent.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama