Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.06.2017 16:20:00

Proč státní podnik provádí výcvik pilotů pomocí soukromé společnosti?

Proč státní podnik provádí výcvik pilotů pomocí soukromé společnosti?

Interpelace na 57. schůzi sněmovny 8. června 2017 na premiéra Bohuslava Sobotku ve věci výcviku afghánských vojáků:

Vážený pane předsedo vlády, děkuji za vaši odpověď na moji interpelaci ze dne 2. března 2017 ve věci výcviku afghánských vojáků v České republice. Mohu rozumět tomu, když se soukromá společnost odkazuje na NDA, tedy dodatek smlouvy z hlediska důvěrnosti informací.

To, že firma Heli Czech, s. r. o., provádí tento výcvik, bych pochopil. Nicméně dle mého názoru se jedná o outsourcing soukromou firmou, a to přesto, že tuto zakázku financovanou americkou stranou měla získat firma LOM Praha Trade, a. s., což je dceřiná společnost státního podniku LOM Praha.

Vážený pane premiére, z tohoto důvodu se chci zeptat na důvod, proč podnik v držení státu provádí výcvik zahraničních pilotů pomocí soukromé společnosti, a zda to nepředstavuje bezpečnostní riziko.

Druhým problémem je, že bylo podáno trestní oznámení obcí Lochenice na podezření ze spáchání trestného činu podle § 272 trestního zákoníku, podle § 273, § 321 a § 409 trestního zákoníku. Ještě chci doplnit informaci, že na můj dotaz vznesený na výboru pro obranu a týkající se výcviku afghánských pilotů nebyli přítomní zástupci Ministerstva obrany schopni odpovědět.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama