Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.12.2011 9:52:04

Petřin řecký dům není toskánská vila

Petřin řecký dům není toskánská vila

Vyjádření Jiřího Paroubka k vlastnictví domu na ostrově Ithaka.

Redaktorka Pospíšilová nebyla ve čtvrtek doma. V pátek vyšel v Blesku bohatý informační materiál, který se věnoval koupi domu na řeckém ostrově Ithaka mou ženou Petrou. Byl velmi objektivní, patrně proto, že se na něm tentokrát nepodílela redaktorka Pospíšilová. Skoro si myslím, že ani v té době nebyla v redakci. Rozhovor serveru Týden.cz s mou ženou Petrou, ve kterém uvedla Petra podrobnosti o koupi domu, si zřejmě vyžadoval rychlou reakci Pospíšilové. A tak tentokrát nešla "komplexní informace" do Blesku po obvyklé ose Houska (Fišera) - Mrencová (řídící důstojnice) - Pospíšilová, ale zcela korektní cestou.

 Má žena v rozhovoru s Týdnem mimo jiné uvedla, že podle informace vydavatele mé knihy "Plnou parou v politice", pana Lederera z vydavatelství Prostor, bylo prodáno již 40 tisíc kusů. Nemám, proč bych o tom pochyboval. SMS zprávu s touto informací, kterou jsem dostal od pana Lederera, jsem přeposlal paní Pospíšilové.

 Paní Pospíšilová si dnes zřejmě chce zasloužit "pochvalu" paní Mrencové za jí "dodané informace". A tak mě dnes  (v pátek) odpoledne zasypala smskami, že prý se má kniha neprodává a že jí to říkali někteří knihkupci. Přitom vůbec nepochybuji o tom, že Pospíšilová má již svůj zítřejší článek dávno napsaný a zkonzultovaný s Mrencovou.

 Doporučil jsem paní redaktorce opakovaně, aby se spojila s vydavatelem Prostoru, panem Ledererem. Jen vydavatel totiž může na základě tzv. ohlášek vyčíslit celkový počet prodaných výtisků knihy. Jednotlivý knihkupec může tu a tam říci svůj dojem o prodejnosti knihy, ale celkový přehled nemá. Paní Mrencová a její přítelkyně redaktorka Pospíšilová jej ovšem už "dávno mají".

 
 Přikládám ještě fotografii Petřina domu na Ithace. Připomínám, že se jedná o jednu polovinu dvojdomku.

 (Prý zítra na letiště na sousední Kefalonii přiletí soukromým letadlem (cesta tam a zpět nejméně za 300 tisíc korun) dva čeští novináři. Je to, myslím, zbytečná cesta. Jinou fotografii než tu, kterou mají od Petry k dispozici - a která je úvodním obrázkem tohoto článku - média totiž nenafotí.)

 Kupní smlouvu k domu na 100 tisíc eur má v kopii redakce Týdne (jistě ji ráda poskytne jiným médiím k nahlédnutí). Redaktoři Týdne dostali k nahlédnutí také mou smlouvu z vydavatelstvím Prostor z října minulého roku na prodej autorských práv k mým dvěma knihám a rovněž sběrnou fakturu na provedené rekonstrukční práce v domě. O všem tom hovořila zcela otevřeně má žena Petra v rozhovoru se serverem Týden.cz.

 P.S.: Zkreslí-li redaktorka Pospíšilová své a mé sms zprávy z dnešního odpoledne v zítřejším Blesku (skoro o tom nepochybuji), zveřejním je zítra v plném znění.

 Vyšlo na serveru Vaše věc
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama