Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.02.2017 7:34:22 - Damph

Bordel v EU

A proč EU nijak nepohrozila Německu či nehlasovala o snížení dotací pro Německo za toto porušování Dublinu? Je EU jedno jestli se dohody dodržují?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.02.2017 12:18:05 - Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA
 Dobrý den, pane Černochu,pro Vaši informaci, Dublinská nařízení porušovaly především všechny státy, které neregistrovaly nelegálně příchozí lidi a nechaly je projít dále právě do Německa. Povinnost chránit hranice a kontrolovat nelegálně příchozí mají země ležící na hranicích EU/Shcengenského prostoru - jedná se o nutný předpoklad toho, aby mohl v rámci Schengenského prostoru existovat volný pohyb osob prakticky bez kontrol. Jak už jsem mnohokrát zmiňoval, státy, které nechaly procházet lidi dále, sklidily i od EU za své jednání trdou kritiku. Selhaly zde jednotlivé státy i Evropa jako celek, protože evropské státy nebyly schopné adekvátně zareagovat na vzniklou situaci. Rok 2015 se nesmí opakovat a dobře to ví i Německo.S pozdravemTomáš Zdechovský