Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.06.2018 23:23:10 - kulmon

EU

Proč chce EU pořád něco zakazovat a regulovat? Vysavače, zabiječky, pomazánkové máslo, rum, rtuťové teploměry, žárovky, zbraně.... teď nám chtějí dokonce vzít i tyčinky do uší a cenzurovat internet. Lidi jsou pak naštvaní na EU a důvěra občanů v EU rapidně klesá. Podnikatele, ale i ostatní lidi stále více dusí narůstající byrokracie, která v drtivé většině pochází z Evropské komise, např. GDPR. V zákonech se lidé velmi těžce orientují, vše je příliš složité. Dokonce to lidé srovnávají s režimem před listopadem 1989. Uznávám, že tehdy to bylo ještě horší, ale taky tady byly různé zákazy a regulace pocházející ze zahraničí, dříve z Moskvy, dnes z Bruselu. Přijde mi, že EU je příliš levicová. Lidé jsou po zkušenosti z doby před rokem 1989 mnohem více citliví na různé regulace a zákazy, obzvlášť pokud přichází z Bruselu a nikoliv z Prahy. Mám vážné obavy, že pokud budou v Bruselu schvalovat další regulace a zákazy, hrozí czexit. Ale je to chyba Bruselu, ne nás. Udělejte s tím něco.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.06.2018 16:26:46 - Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA
  Dobrý den, zmínil jste opravdu hodně věcí, které se nevejdou do jedné odpovědi. Rád bych Vás proto odkázal na svoje stránky zdechovsky.eu či na své profily na sociálních sítích Facebook a Twitter. Tam naleznete i má vyjádření k otázkám, které zmiňujete. Třeba zjistíte, že některé z těchto věcí jsou trochu jinak. Rozumím Vašim obavám týkajícím se nespokojenosti s EU a vím, že je v rámci EU důležité mnoho věcí reformovat, řešit problémy, které lidi opravdu trápí a přiblížit ji více řadovým občanům. Tomu také přizpůsobuji svoji činnost.Chci, aby rozhodnutí EU dávala smysl.   Nemyslím si ale, že by Brusel byl jako před r. 1989 Moskva. V Bruselu si totiž může Česko na rozdíl od Moskvy prosadit změnu rozhodnutí, pokud se podaří přesvědčit dostatečný počet dalších států.Je především úkolem zástupců české vlády, aby dokázali prosazovat zájmy ČR. Krásný den přeje Tomáš Zdechovský