Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.08.2018 14:44:04 - Kara

Halal porážka II.

Dobrý den,vyjádření ministra nijak nevysvětluje,jak je možné,že se v určitých případech může týrat zvíře.Řeči o náboženské svobodě jsou s prominutím naprostá blbost,s náboženskou svobodou lidí nemá krutá porážka vůbec nic společného.Jde při halal porážce o jiné,méně citlivé zvíře,než při nehalal porážce,kdy musí být nejprve omráčeno?Nejde! A že musí musí osoba dbát o minimální utrpení poráženého zvířete?To zvíře je za plného vědomí podříznuto a trpí. Pro "náboženskou svobodu" a dodržování obřadů lidí je to zvíře utýrané a ti,co toto povolili,jsou za to odpovědní.To nemá ospravedlnění! Moje otázka také směřovala na nařízení pro země EU - Brusel nařizuje členským zemím kdejakou hovadinu,ale že v těchto případech jde o trápení zvířete,to vám tam, v Bruselu,nevadí? Kdyby i křesťané měli při porážce takové náboženské pravidlo, neexistovalo by nařízení o omráčení vůbec?Také jsme mívali doma hospodářství, jako všude na vesnici, a můj dědeček říkával: "zvíře cítí jako ty, nedělej mu trampoty".

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.08.2018 10:15:46 - Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA
 Dobrý den,otázky v této oblasti směřujte na Ministerstvo zemědělství ČR, které je v této věci nejvíce kompetentní.S pozdravemTomáš Zdechovský