Mgr. Jiří Kobza

  • SPD
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.09.2018 10:44:11 - otajar

Globalni pakt OSN o migraci - co podnikne SPD?

Vážený pane poslanče, PL přinesly alarmující článek o Globálním paktu OSN o migraci.
Cituji:
"Česká vláda zatím svůj oficiální postoj k návrhu obou smluv nezveřejnila. K návrhům obou paktů ještě nebylo schváleno žádné stanovisko parlamentních výborů, které by měly vládě určit limity mandátu směrem k oběma smlouvám. Závazně zaúkolovat vládu ve věci návrhu obou mezinárodích smluv může plénum Poslanecké sněmovny. V návrhu pořadu sněmovní schůze, která je svolána na úterý 11. 9. 2018, tak jak jej vypracoval organizační výbory Sněmovny, však není zařazen žádný bod, který by se obou paktů týkal. Sněmovna má přitom pravomoc svým usnesením vládě zakázat mezinárodní smlouvu podepsat. Nebo má možnost jí nařídit sjednání výhrady k určitým jejím částem. K projednání mandátu vlády směrem k oběma paktům v parlamentních výborech a na plénu je přitom nejvyšší čas."
Jak se k tomu postaví SPD, čas neúprosně běží. Maďarsko už oficiálně odstoupilo z jednání o tomto paktu a jde nám jako vždy příkladem.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

Tento dotaz čeká na zodpovězení.