Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.10.2022 21:13:07 - laco

Přínos pražských mladých sociálních demokratů pro ČSSD

Na webu Parlamentních listů dne 8.10.2022 paní Jana Turoňová v článku "Lednový sjezd ČSSD" hodnotila mimo jiné i vliv mladých sociálních demokratů v Praze na celostátní politiku ČSSD. Jak Vy, dlouholetý to člen ČSSD, hodnotíte přínos mladých pražských sociálních demokratů na činnost ČSSD v celorepublikové působnosti.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.10.2022 5:53:18 - Ing. Antonín Seďa
 Sociální demokracie je stranou, ve které zaznívají rozličné názory a kde působí různé názorové proudy. Mladí sociální demokraté sehráli v minulosti hodně pozitivních rolí. Ať již při volbě předsedů strany či v době lánského puče. Podle mého názoru však upřednostňovali vnitrostranickou činnost a prosazování mladých sociálních demokratů do vedení ČSSD, namísto toho, aby se více snažili propagovat politický program a myšlenky sociální demokracie u mladé generace. Ukazuje se totiž, že to je veliký problém u naší nejstarší demokratické politické strany, která si již nevystačí se svými staršími voliči. Přitom politický program ČSSD je zaměřen na řešení problémů dneška, což by mladí lidé v naší zemi mohli ocenit. Druhým problémem je jistá odtrženost pražských mladých sociálních demokratů od reálných problémů spoluobčanů v jiných regionech. Prostě problémy Prahy zastiňují problémy chudších a vzálenějších měst a obcí. Tohle je však dáno historicky, protože životní úroveň Pražanů, včetně výše jejich platů a mezd je úplně jinde, než například život na Kopanicích či na Jesenicku. Takže pokud bych mohl radit mým mladším kolegům, pak méně politiky a více aktivity na veřejnosti, zejména vůči své generaci. Říkám to také proto, že jsem v listopadu 1989 vstupovat do sociální demokracie tehdy jako mladý sociální demokrat, který chtěl více svobody a demokracie v naší společnosti. Tu sice máme, ale stále taháme za kratší konec pomyslného provazu při prosazování sociální spravedlnosti či soudržnosti naší společnosti.