Mgr. Jiří Kobza

  • SPD
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

31.10.2023 12:48:26 - J.Stamberk

EU je podle vás slabá

Myslíte, že kdyby nebyla, byla by Evropa a státy v ní silnější?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Radko, Jana11, Kritická, Bertyna, Nezlomný, Žabiař, sroule, Nelinka Zelinka, hrejsek, mausik, Pete22, Venda3, Bedrník, tomsik1, borovice, lakomec, brblal, Marta Peclová, hrad

Odpověď

02.11.2023 16:37:29 - Mgr. Jiří Kobza
 Jako pamětník pamatuji neduhy RVHP : přebujelý byrokratický aparát vedený politicky kovanými leč odborně nekompetentními úředníky, neschopnými dohlédnout důsledky svých činů a bezpečně ukrytými v administrativním aparátu. EU přesně kopíruje tento modus operandi.Bohužel, bez naděje na nápravu. Musím připomenout, že jsme nevstupovali do EU-RVHP, nýbrž do EHS, daleko před Lisabonskou smlouvou a prezident Klaus měl pravdu v tom, když lisabonskou smlouvu odmítal podepsat. EU není jediný model evropské spolupráce( jako Green deal, Migrační pakt, Uprchlický pakt, a řada dalších paktů a vymahatelných deklarací, které posilují západní země na úkor střední, východní a jihovýchodní Evropy. Jsou zde vedle GATT i sdružení EFTA, CEFTA a jiné. Bez současné EU budou evropské státy moci hospodařit daleko efektivněji, mít bezpečnější země a efektivnější řízení. Odpověď tedy zní : ANO.