Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.01.2024 11:41:52 - Hubert.

Neuvažujete o kandidatuře na předsedu KDU-ČSL?

Jste docela výrazná osobnost strany a moc takových není. Nebo si myslíte, že by měl zůstat (i po sjezdu) v čele Jurečka?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

eva41, mamcaRBK, tomsik1, Kalčík, Arnold Rimmer, Radko

Odpověď

17.01.2024 23:04:28 - Tomáš Zdechovský
Dobrý den, pane Huberte,kandidatura do EP je pro mě nyní prioritou, což je mj. i důvodem k tomu, že o postu předsedy strany neuvažuji. Funkci předsedy strany a funkci poslance EP nejde dost dobře dělat zároveň.Buďto může být člověk europoslanec,  nebo může být předsedou strany. Předseda strany by měl být v České republice. Nedokážu si představit, že by  předseda koaliční strany byl mimo vládu. Já si myslím, že už dnes se ukazuje, že být ve vládě a být předseda strany je obrovská výhoda a lépe se se stranou komunikuje. Pokud jde o volbu předsedy, zatím nechci nic předjímat. O všem rozhodne následující sjezd. K tématu volby předsedyjsem se více vyjadřoval v rozhovoru pro CNN, na který bych Vás rád odkázal zde:https://cnn.iprima.cz/na-jurecku-se-zlobim-hodne-priznal-zdechovsky-ve-vedeni-kdu-csl-by-si-pral-vyrazne-zmeny-422687?fbclid=IwAR0imtETjYSFL6_nkXizB73uqNON_-Hb4BLttJNrTys5Facd1sekZT9JWm8S pozdravem a přáním všeho dobrého Tomáš Zdechovský