Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.02.2024 15:20:05 - Petra Zánová

Lidovci a kandidátka

Koukám, že na kandidátce SPOLU jsou na prvních dvou místech členové ODS. To vám přijde rovnocenná kandidátka? Kde jste vy? A kolik myslíte, že do Bruselu dostane přímo Lidovců? Myslíte, že byste se tam vůbec jen za Lidovce dostal vy? Jste sice hodně vidět, ale Lidovci jsou pod hranicí volitelnosti. Proč myslíte, že tomu tak je?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.02.2024 8:45:10 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den, paní Zánová,pořadí kandidátů je výsledkem dohody všech koaličních stran. ODS coby nejsilnější strana dostala pozici superlídra, kterým je Alexandr Vondra a následují pak lídři za všechny tři koaliční strany. Mně připadla coby lídrovi za KDU-ČSL čtvrtá pozice na kandidátce. 
Byl bych moc rád, kdyby KDU-ČSL obhájila současný počet mandátů (2). Obliba strany je bezesporu rekordně nízká a musí se to řešit. K tomu, aby se to změnilo, musí strana především lépe komunikovat s voliči navenek a lépe prodávat lidem úspěchy, kterých v rámci svého působení ve vládě dosáhla.
S pozdravem a přáním hezkého dneTomáš Zdechovský