Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.02.2024 15:29:54 - laco

Kam se člověk podívá, tam sociální demokracie

Na politické scéně České republiky se to stranami, které se hlásí k sociálně demokratickým tradicím, začíná jen hemžit. Prvním subjektem je bývalá ČSSD, která dnes již pod touto značkou neexistuje a nově si říká SOCDEM. V této straně výraznou osobností a nositelem soc. dem. idejí se stává Lubomír Zaorálek. Dalším subjektem se soc. dem. orientací se stává strana PRO Jindřicha Rajchla, kdy předsedou krajské organizace v Jihomoravském kraji se stal bývalý významný členem ČSSD a bývalý hejtman Michal Hašek. Navíc strana PRO navázala spolupráci se slovenskou demokracií SMER Roberta Fica. Třetím subjektem sociálně demokraticky orientovaným je hnutí či strana Jany Volfové, která si zaevidovala značku ČSSD a jejímž předsedou se před pár dny stal bývalý významný politik ČSSD a expremiér ČR Jiří Paroubek. Není těch stran či hnutí sociálně demokraticky orientovaných nějak moc na Českou republiku? Je možná jejich spolupráce či sjednocení? Jak to vidíte Vy?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Jija47

Odpověď

04.02.2024 17:22:50 - Ing. Antonín Seďa
 Na české politické scéně existuje pouze jedna autentická Sociální demokracie. Ostatní politické strany se pouze tváří, že mají k sociální demokracii blízko. Nicméně jejich dlouhodobým záměrem je jí škodit. Připomenu M.Zemana a M.Haška, iniciátory Lánského puče s cílem politicky zlikvidovat bývalého předsedu ČSSD B.Sobotku. Platí, že kdo jednou zradil zradí i podruhé. To samé se týká J:paroubka,kzterý svojí LEV 21 umožnil vládu české pravici a oslabil tak sociální demokracii. J.Volfová, bývalá to činovnice ČSSD má za sebou také bohatý politický život, který škodí pověsti ČSSD. Tuto značku užívá protoprávně a je vedeno vůči ní trestní stíhání, které skončí soudem. Do té doby ovšem způsobí značné škody současné sociální demokracii. Zřejmě pro všechny tyto bývalé sociální demokraty platí: Čím hůře pro SOCDEM, tím lépe. Namísto toho, aby se snažili o návrat sociální demokracie na politické výsluní, budou škodit, kde jen mohou. Rozhodně PRO ,tak ajko SPD či ANO 2011 nejsou levicové politické strany. Vznikly totiž jako politické podnikání podnikatelů. Jejich politický program je založen na catch-alll party s prvky značného pravicového populismu a dokonce i extrémismu. To nemá se sociálně demokratickými myšlenkami nic společného. Jen se jedná o tunelování levicových voličů a těch občanů,kteří mají politiky současné vládní koalice plné zuby. Problémem ovšem je, že ani tyto parlamentní politické strany nemají patent na rozum a jejich řešení současných problémů není reálné. Takže na Vaše dotazy odpovídám následovně. Na české politické scéně exiszuje pouze jedna autentická sociální demokracie. Pokud u těch stran, které se vydávají za levici, je hlavním cílem škodit SOCDEM,pak tuto spolupráci vidím jako nemožnou. O nějakém sjednocení nemůže být ani řeč, protože sociální demokrat by měl být i morálně silný a neměl by lhát a zradit. Pouze občané- voliči nakonec rozhodnou o tom, která politická strana je tou pravou sociální demokracií. Pevně věřím, že to bude Sociální demokracie.