Ing. Michael Canov

  • SLK
  • Liberec
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.04.2024 15:36:01 - Slánský I.

hlasování

Dobrý den, nemyslíte jako já, že se ukazuje, že Senát je za současného složení, kdy mají vládní strany převahu v obou komorách k ničemu, a že toho zneužívá? Jasně, zvolili si to takto sami lidi, ale sám teď rozhodování senátu kritizujete. A proč už se nějak nezakročí proti lobbistům? A ještě jeden dotaz, byl nebo nebyl postup senátu v souladu s Ústavou? A pokud ne, podáte žalobu? Já tomu systému hlasování úplně nerozumím, ale přijde mi alarmující, že jak v senátu, tak i ve sněmovně dochází k potlačování práva na vyjádření se. A můžete zveřejnit, kdo hlasoval proto, aby se o novele nehlasovalo?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.04.2024 20:45:12 - Ing. Michael Canov
Dobrý den,obecně platí, že pokud jsou obě komory stejně zabarveny, má Sněmovna dojem, že jim Senát nemá nemá nic vracet. Já s tímto názorem nesouhlasím, jsem názoru, že senátoři mají každý zákon posuzovat dle svého svědomí a vědomí a nikoli dle názoru sněmovny. Vyřazení bodu z programu, aby mu prošla tzv. marná lhůta 30 dnů od doručení ze Sněmovny (čímž je schválen), to se stalo poprvé za 28 let jeho existence. Podle mě to je přinejmenším skandál, kdy Senát dokazuje tímto postupem, že je k ničemu. A porušení čl. 46 Ústavy to podle mě je též. Ale podávat žalobu na vlastní komoru, jejímž jsem členem, nebudu. Ústavní soud, i kdyby konstatoval protiústavnost (ne)postupu Senátu, těžko by kvůli jeho pochybení rušil zákon.