Ing. Jiří Strýček

  • ANO 2011
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.05.2024 14:20:21 - Palák

Dezinformace

Dobrý den, zajímalo by mě, co si myslíte o snaze vlády bojovat s dezinformacemi? Podporujete to? Píšu to, protože moc nevím, s čím přesně chce vláda bojovat, když není schopná ani definovat, co to dezinformace je a mám spíš dojem, že je to boj proti odlišnému názoru, než má ona sama

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.06.2024 16:08:22 - Ing. Jiří Strýček
Vážený pane Paláku, tato otázka má dvě roviny. Jednou rovinou je problematika dezinformací. Druhou rovinou je přístup vlády k tomuto tématu. Dezinformace považuji za škodlivé pro společnost. Předpokladem řešení tohoto problému v právním státě je právě, jak správně zmiňujete, schopnost dezinformaci právně definovat. To je předmětem odborných diskusí a různé definice již vznikají, a to i na akademické půdě. A nejsou nezdařilé. Druhou stranou mince je přístup vlády k tomuto tématu. Domnívám se, že s dezinformacemi by měl bojovat stát. Má-li potírání dezinformací být efektivní, je nutné požít právní nástroje a nenechávat jejich potírání jen na občanském sektoru. Zde odpovědnost padá především na vládu. Zdá se však, že po počátečních smělých snahách vláda tento boj více méně vzdala.