Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, MBA

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.06.2024 8:47:29 - gabinahatasova

rozhodnutí

Pane Zdechovský, jestli vás chápu dobře, vítáte obměnu složení EP. Myslíte, že se tak podaří něco udělat s migračním paktem, který minulý parlament narychlo schválil? Asi věděl proč. A nebo třeba s dohodu green deal? Nejsou to vlastně už hotové věci a jakékoliv změny budou jen kosmetické? A přijde vám v pořádku, že jste o řadě zásadních věcí hlasovali těsně před volbami?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.06.2024 10:14:16 - Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, MBA
 Dobrý den, nemyslím, si, že by takovou roli hrálo načasování hlasování a věřím, že nějaké změny určitě udělat půjde. Např. v roce 2026 bude možné ještě přehodnotit zákaz nových spalovacích motorů na fosilní paliva po roce 2035. Volby přinesly citelné oslabení frakce Zelených, která nejvíce tlačila na nejradikálnější opatření ohledně Green Dealu a zároveň ukázaly, že největší strany prostě budou muset řešit i téma migrace. Bude hodně záležet na tom, kdo bude sedět v nové EK i postoji členských zemí.S pozdravem a přáním hezkého dneTomáš Zdechovský