Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, MBA

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.07.2024 12:27:44 - NEBOJimSA

mandát

Je pravda, že nově zvolení europoslanci se ujmou mandátu až příští týden? Proč až tak pozdě? A co mě zajímá víc je, zda teda do té doby rozhodují ještě poslanci, co třeba ani neobhájili mandát? Jestli to tak funguje, tak podle mě u některých může dojít třeba i ke korupci nebo k urychleným hlasováním, k čemuž ostatně už docházelo před volbami, když se narychlo schvaloval migrační pakt. Nemyslíte, že by se měl tento systém změnit?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.07.2024 9:14:19 - Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, MBA
 Dobrý den, ano nové volební období začíná tento týden a má to dobrý smysl. Důvod je takový, že po volbách je vždy nutné vyřešit v předstihu některé organizační věci spojené s dalším volebním obdobím (např. rozdělení poslanců ve výborech, rozdělení do frakcí atd., rozdělení kanceláří atd.).
Důležité je, že po volbách do EP už ale parlament ve starém složení o žádné legislativě nehlasuje - poslední plenární zasedání, kde se rozhodovalo o něčem důležitém, měl EP v předchozím volebním období na konci dubna. Nehrozí proto, že by o něčem rozhodovali poslanci, kteří nebyli znovuzvolení. 
S pozdravem
Tomáš Zdechovský